Vattenfall-mechanici hebben er halve dagen bij gekregen van Yarado

Industry
Energie

Vattenfall is een energieleverancier die twee miljoen zakelijke en particuliere klanten bedient in Nederland. Een organisatie van deze grootte heeft als vanzelfsprekend te maken met een grote administratieve werkdruk. Om dat probleem aan te pakken ging de energiepartij, die ernaar streeft om zo snel mogelijk een fossielvrije maatschappij te creëeren, in gesprek met Yarado.

Medewerkers waren op dagbasis uren kwijt aan het invoeren en controleren van data, terwijl deze medewerkers zich eigenlijk op de kerntaken moesten richten. Door het invoersysteem gebruiksvriendelijker te maken wist Vattenfall veel tijd te besparen, terwijl de hoofdpijn van het eindeloze, repetitieve werk inmiddels ook weer weggetrokken is bij haar medewerkers.

Yarado impact in cijfers

Minder licentiekosten

Minder tijd

kwijt aan administratie

2x

stijging in productiviteit

Vattenfall probeert een verschil te maken in de Nederlandse maatschappij door de transitie naar groene stroom zo snel mogelijk te realiseren. Om ervoor te zorgen dat er geen kinken in de kabel komen, moet Vattenfall intern echter wel zorgen dat alles gestroomlijnd verloopt. Het invoeren en controleren van gegevens gaat bij Vattenfall automatisch, wat tijd en geld scheelt, en frustratie wegneemt bij haar werknemers.

Klanten van Vattenfall zullen de gevolgen van automatiseren voelen in de snelheid waarmee zij geholpen worden. Technisch personeel is schaars, en hoe meer tijd technisch personeel kwijt is aan administratieve zaken, hoe minder ze zich kunnen richten op waar ze voor opgeleid zijn.

Vattenfall-mechanici hebben er halve dagen bij gekregen van Yarado

Vattenfall-mechanici moesten eindeloos stappen herhalen om de nodige informatie uit het SAP-systeem te halen. Ze moesten zich een weg banen door diverse tabbladen binnen het SAP-systeem. Niet alleen om de relevantie informatie te vergaren die nodig was per klant, maar ook om aan te geven hoe het met de progressie zat per klant.

Deze administratieve last kostte de mechanici erg veel tijd. Sterker nog, minstens 50 procent van de gewerkte uren waren de medewerkers kwijt aan administratieve handelingen. Niet alleen frustreerde dat de technici, maar ook beperkte het de productiviteit van het bedrijf significant. Bovendien waren er twee fulltime-werknemers nodig om de onjuist ingevoerde data eruit te vissen, zodat de informatie in het SAP-systeem op niveau bleef.

Yarado bouwt een web-interface voor Vattenfall

Yarado maakte een web-interface waarmee mechanici op één plek de nodige informatie in konden voeren, zonder de noodzaak om door meerdere SAP-tabbladen heen te gaan. Daarnaast zijn er geen handmatige acties meer nodig in het SAP-systeem en heeft Vattenfall minder licenties nodig voor het systeem, wat kosten bespaart. Ze doen nu het optimale binnen de licenties die ze hebben. Werknemers hebben nu minder tijd nodig per klant, terwijl de informatie die ingevoerd wordt, ook nog eens aan de kwaliteitseisen voldoet. Dat biedt extra transparantie voor de hele organisatie.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!