The Sourcing Company kan de facturering naar haar klanten volledig loslaten, en loopt geen inkomsten meer mis

Industry
Managed IT Service Provider

The Sourcing Company (TSC) biedt ICT-oplossingen aan voor haar klanten, met als doel om het IT-landschap zo gestroomlijnd en aangenaam mogelijk te maken. Als cloud serviceprovider zorgt The Sourcing Company dat partners in onder meer de advocatuur en de zorg, en woningcorporaties, software- en cloudoplossingen tot hun beschikking hebben. Zo werken deze partners digitaal flexibel, veilig en zo efficiënt mogelijk. TSC is tevens verantwoordelijk voor het adviseren en begeleiden van bedrijven bij complexe IT-vraagstukken.

Yarado impact in cijfers

95%

minder klachten van klanten

3 dagen

eerder factureren

16 uur

aan administratieve taken bespaard per maand

TSC fungeert als steunpilaar voor bedrijven in verschillende sectoren. Door de ICT-verzoeken bij TSC neer te leggen, maken organisaties ruimte vrij om zich te richten op kerntaken. In de zorg moet de focus namelijk op de patiënt liggen, en niet op interne processen, en bij woningcorporaties moet men zich richten op het bouwen en verhuren van woningen, en niet op de IT.

Elke organisatie die licenties verkoopt, heeft te maken met facturering. Op maandbasis kan dit voor veel administratieve last zorgen. Yarado heeft TSC geholpen met het verrekenen van deze facturen en zorgt ervoor dat het juiste bedrag betaald wordt door cliënten. Dit scheelt tijd en stroomlijnt de organisatie. Facturen worden nu namelijk automatisch verwerkt. Bovendien loopt TSC geen inkomsten meer mis, want hier was soms wel sprake van wegens fouten in het administratieve systeem.

The Sourcing Company kan de facturering naar haar klanten volledig loslaten, en loopt geen inkomsten meer mis

Naarmate TSC groter werd, werd de administratieve druk dat ook. In eerste instantie was deze druk te verwerken, maar ook werd duidelijk dat het makkelijker, beter en slimmer moest. The Sourcing Company kwam in 2019 uit bij Yarado, dat meerdere, repetitieve stappen wegnam. Het creëren van een factuur moest namelijk elke maand anders omdat de data waarop deze factuur gecreëerd werd steeds verschilde.

Aan het einde van elke maand moesten TSC-medewerkers de ware data van elke cliënt handmatig controleren. Dit leidde tot frustratie bij de werknemers en resulteerde in onbetrouwbare data en facturen die niet altijd accuraat aantoonden hoe hoog de rekening nou eigenlijk was. Daardoor liep The Sourcing Company dus ook soms inkomsten mis.

"We hebben nu up-to-date factureringsdata en inzicht in onze cashflow. De productiviteit van onze financiële afdeling is met grote sprongen toegenomen."

Een foutje is snel gemaakt

Voorheen moesten werknemers handmatig drie stappen uitvoeren voor elke cliënt. Tijdens al deze stappen konden er makkelijk fouten gemaakt worden en deze stappen kostten veel tijd. Allereerst moest er ingelogd worden bij Microsoft Office 365 om te controleren hoeveel licenties er gebruikt werden. Ten tweede moest deze hoeveelheid licenties in een spreadsheet verwerkt worden, om vervolgens een apart factureringssysteem te gebruiken om de factuur op te stellen.

Yarado heeft TSC dit proces in een paar uur uit handen genomen. De gevolgen hiervan - de tijd en middelen die het bedrijf bespaarde - waren meteen zichtbaar, ziet ook voormalig uitvoerend partner Ronald Verweij: "Yarado heeft ons factureringsproces geperfectioneerd. We hebben nu up-to-date factureringsdata en hebben inzicht in onze cashflow. De productiviteit van onze financiële afdeling is met grote sprongen toegenomen."

Dit had deels te maken met het feit dat TSC geen bulkboekingen meer hoefde te doen, legt Verweij uit: "Bij de ING heb je een optie om te exporteren naar Exact, maar dat kan alleen in een bulkboeking. Als je dat doet, verlies je details, dus om dat te voorkomen deden we dat allemaal met de hand. Zodra dat geautomatiseerd was, gingen er een paar honderd facturen per maand door de robot heen." Dat heeft ze dus veel werk uit handen genomen.

Wat doet Yarado precies?

Wat doet Yarado precies bij The Sourcing Company? Allereerst haalt de softwarerobot data uit het Office 365-portaal en bepaalt het hoeveel licentiekosten doorgerekend moeten worden per maand. Die data voegt Yarado toe aan een Excel-spreadsheet waar de naam overeenkomt met die van de cliënt. In deze spreadsheet berekent de softwarerobot het verschil tussen 'de actieve licenties aan het einde van de maand', en de 'hoogste hoeveelheid actieve licenties gedurende die maand'.

Deze opgeschoonde, aangepaste data wordt in het factureringssysteem gezet en er wordt meteen een factuur aangemaakt voor de hoeveelheid actieve Office 365-licenties én de hoeveelheid licenties die extra gebruikt zijn die maand. Niet alleen is TSC er zeker van dat het factureringsproces soepel en foutloos verloopt, ook staat de opgeschoonde data toe dat er verdere inzichten gehaald kunnen worden uit Excel. Operationeel is het bedrijf er dus ook nog eens op vooruit gegaan.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!