Paal15 houdt dankzij het inzetten van een softwarerobot meer tijd over voor klanten

Industry
After-sales services

Paal15, een internationaal marketingbureau met een specialistisch perspectief op strategische positionering, moest de informatie van haar CRM-contacten updaten toen ze besloten de stap te maken van Zoho CRM naar Microsoft Dynamics. Ze wilden de betrouwbaarheid van hun customer database verzekeren door de rollen en werkplekken van hun huidige contacten te herzien, en deze te valideren met LinkedIn. Yarado was in staat dit voor ze te doen.

Yarado impact in cijfers

In 1 nacht

duizenden contacten gemigreerd

3 maanden

aan handmatig werk bespaard

100%

accurate en hoge kwaliteit CRM-data

Voor Paal15 is het prettig dat ze actuele data van de klanten tot hun beschikking hebben. Dit scheelt de marketing- en salesafdeling uitzoekwerk, waardoor deze medewerkers zich kunnen richten op het bieden van advies.

Voor klanten van Paal15 zullen de gevolgen van de automatiseringsslag te voelen zijn in een hoger serviceniveau. Consultants van Paal15 houden immers meer tijd over voor de klant, en dat betekent dat ze effectiever geholpen kunnen worden.

Paal15 houdt dankzij het inzetten van een softwarerobot meer tijd over voor klanten

Yarado heeft Paal15 geholpen met het opschonen en verrijken van klantinformatie door de LinkedIn-status van alle contacten te controleren, en deze status automatisch te migreren naar het nieuwe CRM-systeem. Sindsdien heeft Paal15 de bestanden up-to-date gehouden, Yarado herhaalt deze controle namelijk elke maand. Het CRM-systeem bevat zo de meest recente en meest accurate informatie mogelijk.

Geen enkele medewerker keek er naar uit

Het update, exporteren en importeren van duizenden oude klanten was voorheen handmatig en uitputtend werk. Geen enkele medewerker keek er naar uit om deze taak op zich te nemen. Elk contact nalopen om te bekijken of de klantinformatie nog steeds accuraat was en aansloot op de huidige rol van de persoon had waarschijnlijk geresulteerd in missende of incorrecte data, en had zo'n drie maanden geduurd.

Daarnaast had de herziene klantinformatie handmatig, een-voor-een, ingevoerd moeten worden in het nieuwe CRM-systeem. Paal15 vond het tijd om deze frustrerende en tijdrovende taak te automatiseren. Het bedrijf realiseerde zich daarnaast dat ze voordelen zouden behalen uit het periodiek updaten van deze data zodat klantinformatie niet zou verjaren. Daarmee worden de marketing- en salesactiviteiten efficiënt uitgevoerd.

Wat Yarado bij Paal15 doet

Voordat Paal15 met Yarado samen ging werken, verliep het hele proces handmatig, wat voor overgekwalificeerd personeel een enorme last was. Medewerkers moesten een Excel-bestand exporteren van Zoho CRM, elk klantdossier door en analyseren of de details van het dossier overeenkwamen met het LinkedIn-account dat met deze klant geassocieerd was.

Was de informatie niet actueel meer dan moesten ze de informatie vernieuwen in Excel. Maar niet alleen dat: ook moest er een nieuw contactpersoon aangemaakt in Microsoft Dynamics, en moesten de relevante informatiepunten vanuit het Excel-bestand overgeheveld worden naar het nieuwe CRM.

Met behulp van Yarado was Paal15 in staat om oude data uit het CRM te halen en te migreren zonder dat de werknemers zich daarmee hoefden te bemoeien. Alle contactinformatie is nu binnen een paar uur up-to-date en bevat geen fouten. De marketing- en salesmedewerkers hoeven zich daar dus geen zorgen meer over te maken. De softwarerobot neemt ze het werk met gemak uit handen.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!