Hoe Yarado binnen 3 dagen 17.000 verouderde klanten op wist te sporen bij Midglas

Industry
Verzekering

Midglas is marktleider binnen het glasverzekeringen-segment. Aan het begin van de vorige eeuw wilden ondernemers collectief het risico van glasbreuk dragen, en uit dit initiatief ontstond Midglas. Naast verzekeren streeft het bedrijf ernaar om full-service diensten te leveren. Door de jaren heen hebben ze een klantenbestand opgebouwd van 800.000 'risicoadressen', en dat brengt de nodige administratie met zich mee. Yarado wist Midglas te helpen met het opschonen en actualiseren van haar data.

Yarado impact in cijfers

20

handmatige handelingen geautomatiseerd

17.000

accounts gedeactiveerd in 2,5 dag

9 uur

implementatietijd

Midglas had veel achterstallig administratief werk liggen. Daardoor verloor de organisatie het zicht op haar klanten, en werd het ERP-systeem waarin gewerkt werd erg traag. Yarado heeft al deze problemen weten te verhelpen, en schoonde de data op in 2,5 dag.

De klanten van Midglas zullen vooral in de facturering merken dat er iets veranderd is. Sommige klanten met achterstallige betaling zullen een factuur op de deurmat krijgen, terwijl anderen minder lang op deze factuur hoeven te wachten wanneer er glas sneuvelt.

Hoe Yarado binnen 3 dagen 17.000 verouderde klanten op wist te sporen bij Midglas

Voor verzekeringsbedrijven is het van groot belang dat de data van klanten accuraat is. Deze informatie is immers nodig om accurate rapporten op te stellen, maar ook om aan de compliance-reglementen te voldoen die van toepassing zijn in de industrie. Daarom schakelde Midglas Yarado in, dat een groot deel van de achterstallige administratie opgeschoond heeft in ANVA, een ERP-systeem waar mee gewerkt wordt in de verzekeringsindustrie.

Vanwege de grote hoeveelheid data van cliënten, waarvan sommige data meer dan twintig jaar oud was, had Midglas geen overzicht meer in ANVA. Irrelevante data van 17.000 accounts voorkwam dat het bedrijf betrouwbare inzichten kon halen uit haar dataset. De verouderde data vertroebelde namelijk de relevante informatie. Deze verouderde informatie zorgde bovendien voor trage systemen, wat weer frustrerend was voor het personeel.

Op diverse gebieden wist Yarado Midglas dus uit de brand te helpen. Allereerst was Yarado met RPA-software in staat om het ERP-systeem totaal te updaten. Nu maakt het verzekeringsbedrijf enkel nog gebruik van nette data van hoge kwaliteit. Dat staat weer toe dat er nuttige informatie uit de bestanden gehaald kan worden voor het bedrijf, en betekent verder dat de werknemers niet meer gefrustreerd raken wanneer ze gebruik moeten maken van de administratieve systemen.

Midglas doet het met de hand

Voordat Midglas een samenwerking aanging met Yarado werd elke ingevoerde klant met de hand gecheckt. Dat betekende dat ze maanden aan saai, arbeidsintensief werk uit moesten voeren, terwijl er in dit proces ook nog eens fouten werden gemaakt.

Het proces bestond uit vijf stappen. Eerst moest het dossier van de betreffende klant geselecteerd worden, waarna gekeken werd naar of de balans van het account positief was. Met andere woorden: de mogelijkheid was er dat er nog accounts tussen stonden waarvoor een factuur openstond van Midglas. Vervolgens moesten er twintig datapunten uitgelezen worden per account. Daarna moest gezocht worden naar informatie over het account en het account op inactief gezet worden wanneer deze verouderd was.

Dit hoeft nu dus allemaal niet meer met de hand gedaan te worden, en dat brengt de eerdergenoemde voordelen met zich mee. Ook onderhoudt Yarado met regelmaat het systeem en wordt ervoor gezorgd dat de kwaliteit van de data goed blijft. Met behulp van geavanceerde Optical Character Recognition en computer vision capabilities was Yarado in staat om de juiste dossiers eruit te pikken zonder er ook maar één te missen.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!