Fysius kan zonder moeite 30.000 dossiers verwerken door middel van een softwarerobot

Industry
Gezondheidszorg

Fysius is een fysiotherapeutische organisatie die zich specialiseert in rug- en nekpijn. Het doel is dan ook om haar patiënten pijnvrij te laten genieten van het leven. Fysius is continu bezig met het verbeteren van de zorg en biedt met de Fysius Academy dan ook intern scholing voor haar experts. Elke fysiotherapeut wordt bij Fysius opgeleid tot rugexpert en is gediplomeerd. De zorg staat bij Fysius voorop, en het laatste wat je als zorgpartij wil, is je bezighouden met administratief werk. Daarom schakelde Fysius Yarado in.

Yarado impact in cijfers

1500 uur

aan administratief werk bespaard

30.000 dossiers

verwerkt per jaar

3 softwarerobots

ingesteld in één weekend om de werkdruk te verlichten

Fysius had organisatorisch veel last van de administratieve druk die het einde van het jaar met zich meebracht. Door deze werkdruk te verlichten loopt men geen administratieve achterstand op, en is de tevredenheid gestegen onder de medewerkers. Er hoeft immers geen repetitief werk meer verricht te worden.

De klanten van Fysius zullen de impact van Yarado merken door de hogere zorgkwaliteit die geleverd wordt. Op de diverse Fysius-locaties hoeft men zich niet meer te richten op het verwerken van administratieve taken, maar kunnen ze zich richten op de patiënten. Dat is nog eens fijn.

Fysius kan zonder moeite 30.000 dossiers verwerken door middel van een softwarerobot

Fysius biedt fysiotherapeutische behandelingen aan voor de nek en de rug. Aan het einde van het jaar moet het bedrijf, dat door heel Nederland verspreid 35 locaties heeft, de behandeling van bestaande patiënten updaten in Intramed. In november neemt Yarado Fysius jaarlijks veel werk uit handen door voor duizenden patiënten datapunten aan te maken, wat aan het einde van het jaar nodig is.

Voorheen was dit een zeer tijdsintensieve klus, en ook een klus die zeer gevoelig was voor fouten. Bovendien moest de taak uitgevoerd worden voor alle locaties. De werkdruk nam aan het einde van het jaar enorm toe omdat het werk zich vooral opstapelde tegen het einde van het jaar. Voor de medewerkers van Fysius was het onmogelijk om de vele hoeveelheid werk te verrichten, waardoor andere administratieve taken vertraging opliepen. Dat de focus van het overwerkte personeel op de administratieve taken kwam te liggen, benadeelde daarnaast de zorg voor de patiënten.

Wat Yarado doet bij Fysius

Voordat Fysius samen ging werken met Yarado moesten werknemers uren handmatig patiëntenrecords toevoegen voor de hele organisatie. De werknemers begonnen dit proces door in te loggen in de Intramed-omgeving en een .csv-bestand te exporteren waar de patiëntendata van het jaar ervoor in stond, van elk Fysius-kantoor. Deze data moest aangepast en gefilterd worden door op kolommen te sorteren, dubbele data te verwijderen en cellen met overbodige data weg te halen. Tenslotte moest er een nieuw bestand aangemaakt voor elke patiënt en moesten de behandelingsdetails van patiënten daar weer ingevoerd worden.

Sinds de softwarerobot van Yarado draait, is die enorme werkdruk aan het einde van het jaar geen probleem meer. Alle patiëntendata wordt immers automatisch klaargezet voor het volgende kalenderjaar. Ook tast het de dagelijkse activiteiten van de medewerkers niet aan, want Yarado draait van vrijdagavond tot maandagochtend, waardoor niemand er dus last van heeft. Therapeuten kunnen zich nu richten op de patiënten terwijl softwarerobots de data actueel houden.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!