Crops financiële experts kunnen meer werk verzetten nu de belastingaangiften automatisch gedaan worden

Industry
Financiële dienstverlening

CROP is een financiële dienstverlener die zich richt op ondernemers. Ze nemen ondernemers financiële lasten uit handen zodat deze ondernemers zich kunnen richten op hun onderneming. Onder de geleverde diensten vind je administratie, legaal advies, corporate finance, IT en audit services en fiscale dienstverlening terug. CROP is dus een onderneming die van alle markten thuis is, en haar expertise inzet om ondernemers dat extra zetje in de juiste richting te geven. Yarado wist de organisatie te versterken door processen rondom de belastingaangiften te automatiseren.

Yarado impact in cijfers

€300.000

bespaard per jaar

50%

snellere verwerking

100%

Foutloos

CROP heeft diverse voordelen ervaren aan de hand van de automatiseringsslag die geslagen is. Adviseurs brengen geen uren achter het beeldscherm meer door waarin ze steeds dezelfde handelingen uitvoeren. Repetitieve taken worden nu automatisch gedaan, wat de medewerkers tevreden stemt en motiveert. Daarnaast scheelt het enorm veel tijd in de drukke perioden waarin CROP belastingaangiften moet verwerken van haar vele klanten. Zo bespaart CROP geld en tijd, terwijl processen ook nog eens foutloos verlopen.

Voor de klanten van CROP is het voordeel van de automatiseringsslag vooral te voelen in het feit dat de belastingteruggave sneller verwerkt zal worden dan voorheen. Ondernemers die na de belastingaangifte geld terugkrijgen van de overheid hebben hier dus sneller toegang tot dan wanneer CROP niet overgegaan was tot automatiseren.

Crops financiële experts kunnen meer werk verzetten nu de belastingaangiften automatisch gedaan worden

CROP biedt een breed scala aan financiële diensten. Eén van die financiële diensten is het indienen van belastingaangiften voor accounting-partners. Met de kennis van CROP op het gebied van belasting kunnen cliënten zo hun belastinguitgaven optimaliseren. Elk jaar moet het bedrijf in het eerste kwartaal dus duizenden belastingaangiften verwerken, en neemt de werkdruk gigantisch toe. Met hulp van Yarado heeft CROP veel tijd weten te besparen, en kunnen ze hun klanten nu een betere service bieden, terwijl er ook geen fouten meer gemaakt worden in het aangifteproces.

Elke belastingaangifte duurde zo'n twintig minuten, wat betekende dat CROP elk jaar in Q1 enorme hoeveelheden repetitief werk te verzetten had, en daar zette het overgekwalificeerde accountants op. Door de repetitieve aard van het werk en de tijdsdruk die erop stond, werden er fouten gemaakt. Door dit proces te automatiseren kon CROP de belastingteruggave van klanten sneller verwerken zonder in te leveren op kwaliteit.

Hoe CROP werkte vóór Yarado

Voordat CROP haar processen automatiseerde, vroeg het belastingadviseurs om belastingteruggaven handmatig te controleren. Dat kostte uren, en zorgde voor veel frustratie bij de medewerkers, terwijl dit ook in de kwaliteit van het werk terug te zien was. Keer op keer moesten belastingadviseurs inloggen in het systeem om te bekijken wat voor teruggave gedaan moest worden voor een account. Na het account gevonden te hebben, moesten er enkele inputs gegeven worden, zoals een BSN-nummer en het jaar van aangifte, en het juiste template gekozen worden voor de taak. Aan de hand van de keuze genereerde het systeem een PDF, die geopend en opgeslagen moest worden. De adviseur moest de overeenkomst en teruggave in email-format verzenden.

Yarado heeft dit proces volledig geautomatiseerd, van het identificeren van uitzonderingen tot aan het versturen van de teruggave. Dit heeft CROP een enorme hoeveelheid tijd bespaard, evenals veel retourmails in het geval dat er een fout was gemaakt. Daarnaast kunnen adviseurs zich nu richten op het toevoegen van waarde voor het bedrijf, en zich meer bezighouden met de klanten. Er kunnen bovendien meer softwarerobots ingezet worden wanneer de werkdruk toeneemt. CROP is dus nu, én in de toekomst, voorzien van de virtuele hulp die hard nodig was.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!