Bluecube hoeft niet handmatig meer gebruikersaccounts aan te maken, en dat scheelt uren en energie

Industry
Managed IT Service Provider

Bluecube is een Managed Service Provider (MSP) die diverse cloudoplossingen implementeert voor haar cliënten, zoals Microsoft Azure en Amazon Web Services. Voor het uitrollen van cloudsystemen moeten er nieuwe gebruikersaccounts aangemaakt worden, soms honderden. Yarado doet dit voor Bluecube. Deze accounts worden nu automatisch aangemaakt voor verschillende oplossingen en services, zoals Outlook en Teams, wat uren aan werk scheelt.

Yarado impact in cijfers

30 minuten

gemiddeld bespaard per onboarding

4x

snellere onboarding

100%

accurate gebruikersaccounts

Bij Bluecube gaan de medewerkers met een lach op het gezicht naar hun werk. Repetitieve taken, zoals het aanmaken van nieuwe gebruikersaccounts, hoeven niet meer handmatig gedaan te worden, terwijl het proces foutloos verloopt.

De klanten van Bluecube merken dat het onboardingproces plots een stuk gestroomlijnder verloopt. Bovendien kan Bluecube zich nu meer richten op de klant, nu ze tijd overhouden. Ook de klanten voelen dat.

Bluecube hoeft niet handmatig meer gebruikersaccounts aan te maken, en dat scheelt uren en energie

Terwijl Nederland met personeelstekorten kampt, wil Bluecube haar serviceniveau voor klanten verhogen door de medewerkers tijdrovende, secundaire processen uit handen te nemen, zoals het onboarden van gebruikers. Om dit te doen, moesten er in diverse portalen werk uitgevoerd worden. Er moesten onder meer accounts gecreëerd worden in Microsoft O365 en handtekeningen gemaakt worden in Exclaimer. Daardoor nam de werkdruk enorm toe, wat vaak resulteerde in medewerkers die hun focus verloren, en tot meer fouten leidde. Bluecube moest dit proces beter beheren om haar serviceniveau op peil te houden en haar reputatie hoog te houden.

Het effect van Yarado

Voorafgaand aan de samenwerking met Yarado kostte het Bluecube zeeën van tijd om nieuwe klanten aan te melden. Dat proces zag er ongeveer als volgt uit: de medewerker moest een lijst van acties afwerken om een cliënt aan te melden, door het cliëntenticket te herzien in het Bluecube Lighthouse-portaal. In Remote Desktop Manager moest de medewerker vervolgens een nieuwe gebruiker maken met login details voor verschillende services. Tenslotte moest de medewerker diverse tests uitvoeren omtrent de prestaties en toegangsrechten van het account.

Het automatiseren van dit proces heeft Bluecube de mogelijkheid gegeven om haar onboardingproces te herzien en te standaardiseren, zodat het perfect past in wat hun cliënten verwachten. Met een softwarerobot als nieuwe collega hebben ze tijd en energie bespaard die nu elders gebruikt wordt, in kerntaken en in de ondersteuning van klanten. Voorheen konden medewerkers de onboarding niet altijd tijdig afronden, maar nu de Yarado-robot 24/7 operationeel is, kunnen klanten beter en sneller geholpen worden. Bluecube kijkt daarnaast naar of er meer stappen in het onboardingproces zijn die overgenomen kunnen worden door Yarado.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!