Alliance Automotive Group hoeft nooit meer handmatig prijzenlijsten door te spitten

Industry
Logistiek

Alliance Automotive Group (AAG) is een verkoper van auto-onderdelen. Met verkooplocaties in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Portugal, Spanje, Polen, Nederland en België kan het gezien worden als een waar Europees georiënteerd bedrijf. AAG merkte echter dat het doorvoeren van prijswijzigingen een tijdrovend en vervelende taak was, die nog door mensen gedaan werd. Dit proces was met gemak te automatiseren, en zodoende werd Yarado ingeschakeld. Nu hoeft AAG geen prijzenlijsten meer door te spitten, en zelfs het rapporteren van deze prijswijzigingen ligt niet meer bij de administratieve afdeling.

Yarado impact in cijfers

1

FTE bespaard

100%

foutloze prijsverwerking

90%

snellere verwerktijd van prijsveranderingen

AAG is er als organisatie op vooruit gegaan nadat ze besloten een softwarerobot in te zetten. Prijswijzigingen worden sneller doorgevoerd, maar ook foutloos. Zo heeft het bedrijf waardevolle en betrouwbare data tot haar beschikking.

Door de actuele prijzendata zou AAG haar klanten een aantrekkelijkere prijs kunnen bieden dan voorheen.

Alliance Automotive Group hoeft nooit meer handmatig prijzenlijsten door te spitten

Alliance Automotive Group (AAG) biedt auto-onderdelen aan aan verkopers en garages in de Benelux. Met een aanbod van maar liefst twee miljoen onderdelen is het van groot belang dat de inkoopprijzen continu in de gaten worden gehouden. Zo houdt AAG haar productinformatie up-to-date. Het monitoren van deze prijzen kost echter veel tijd en moeite. Yarado helpt AAG door dit proces te automatiseren, en update de prijzen meteen in het Product Information Management-systeem (PIM). Zodra nieuwe prijslijsten beschikbaar zijn, worden deze dus meteen doorgespeeld.

Met meer dan honderd leveranciers krijgt AAG op weekbasis nieuwe prijzenlijsten. Het verwerken van deze prijsupdates werd door de grote hoeveelheid informatie een bijzonder repetitief proces. Een medewerker moest handmatig de nieuwe prijzenlijsten ophalen vanuit het portaal van de betreffende leverancier, en deze vergelijken met de prijs die bij AAG bekend was in het PIM-systeem, Product360. De kleinste vertraging in dit proces zorgde er al voor dat de prijzen niet meer actueel waren, wat weer leidde tot onjuiste rapportering van financiële transacties, voorraadkosten, kasposities en verkoopactiviteiten.

De voordelen van Yarado

Voordat AAG in zee ging met Yarado moest een medewerker steeds inloggen in het portaal van de leverancier en deze nieuwe prijzenlijst importeren in Product360. Vervolgens moesten de prijzen in het systeem vergeleken worden met de nieuwe prijzen om er zeker van te zijn dat er veranderingen plaatsgevonden hadden. Elke prijswijziging moest vervolgens geüpdate en goedgekeurd worden door een product manager. Kortom, dit was een tijdrovend en inefficient proces.

Een softwarerobot van Yarado heeft dit proces volledig weten te automatiseren en heeft daarmee een directe impact gemaakt op de operationele activiteiten van het bedrijf. Zo snel mogelijk, en zonder fouten te maken, heeft Yarado het saaie proces overgenomen. Dat scheelt AAG een FTE, terwijl de prijzen ook nog eens accurater ingevoerd worden in het systeem. Tenslotte wist de softwarerobot ook nog eens een betrouwbare en accurate informatiestroom op te zetten door de rapportage te verzorgen in QlikView.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!