<-- Naar het blog overzicht

Waarom data analyse in geen enkele operatie meer kan ontbreken, en hoe je met RPA data analyse vergemakkelijkt

6/6/2024 15:18

De wereld draait op data. Bedrijven en organisaties kunnen tegenwoordig veel sneller beslissingen maken omdat deze gebaseerd worden op data. Hoe zorg je er echter voor dat je de juiste data tot je beschikking hebt, en dat het tijdig en effectief bij je terechtkomt? Als dit nog niet lukt binnen een onderneming, dan kan RPA hulp bieden.

Data valt goed te verwerken met RPA.

Met name in een snel veranderende wereld is het dus zaak voor bedrijven en organisaties om de toegang tot data te accommoderen. Wel kan je met die data pas wat als je enkele beleidsimplicaties op een rijtje hebt. Zo moet je weten wat je ermee wil bereiken en moet je het juiste team hebben om de data te vergaren en te interpreteren. Daarnaast moet je weten hoe die data toegepast kan worden om een operatie naar een hoger niveau te tillen. Dat laatste punt is verbonden met bedrijfsdoelen.

Data kan bedrijven en organisaties op diverse manieren helpen. Het kan inzichtelijk worden wat klanten of patiënten willen, en wat niet. Op den duur kan daarop ingespeeld worden, wat voordelen met zich meebrengt in de vorm van efficiëntie en gericht werken. Ook intern kan data echter gebruikt worden om beleid op aan te passen. Processen kunnen nagenoeg altijd gestroomlijnder verlopen dan ze doen.

RPA en data

Waar komt in dit verhaal RPA in het spel? Vooral bij het toegang krijgen tot, en verwerken van, deze data. Vaak vallen uit processen wel data gedreven inzichten te halen, maar dan moet deze data wel eerst verzameld worden. Robotic Process Automation kan data consistent meenemen en opslaan. Daarnaast kan een softwarerobot die met RPA werkt data inzien en transformeren naar een format waaruit medewerkers efficiënt kunnen werken. Zo kan een automatiseringsslag dus inzicht bieden wanneer je als bedrijf of organisatie niet alles uit je data haalt.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!