<-- Naar het blog overzicht

Hoe je met RPA kan je werknemerstevredenheid kan verhogen

3/7/2024 16:35

Als bedrijf of organisatie wil je voor je medewerkers zorgen. Aan de ene kant moeten de arbeidsvoorwaarden aantrekkelijk zijn, aan de andere kant moet ook het takenpakket bij iemand passen. Een tevreden medewerker is productiever dan een ontevreden medewerker, dus dit moet hoog op de agenda staan.

Personeel kan je met RPA tevreden houden

Hoe houd je als onderneming medewerkers tevreden? Er is niet één magische formule voor. Het is vooral afhankelijk van de wensen van de medewerker, en wat een organisatie of bedrijf te bieden heeft. Voor primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden is het vooral een kwestie van tot een overeenkomst komen die voor beide partijen werkt. Dat is de eerste stap, en een horde die doorgaans gedurende het sollicitatieproces al genomen wordt. Vanaf dan is het een kwestie van voor personeel zorgen in het dagelijkse leven.

Dat doen bedrijven en organisaties op diverse manieren, waarvan de eerste manier is door open te communiceren. Dat draagt bij aan het vertrouwen dat personeel heeft in een werkgever. Behoud je een open communicatielijn dan kan een goed gesprek al veel arbeidsproblemen oplossen. Een tweede tip is om waardering en erkenning te geven waar nodig. Heeft iemand opvallend veel werk verricht om tot een goed eindproduct te komen? Benoem dat dan, of bied diegene een bonus aan in de vorm van extra vrije dagen of een presentje om je waardering te laten blijken.

Door groei en ontwikkeling te stimuleren laat je als werkgever zien dat je om je personeel geeft. Denk hierbij aan het bieden van trainingen, het openen van andere carrièrepaden of het bespreken van iemands persoonlijke ontwikkeling in een één-op-één-gesprek. Een vierde mogelijkheid om personeel tevreden te houden is een gezonde werk-privébalans. Bied flexibiliteit rondom de werktijden, faciliteer langer verlof als je merkt dat daar vanuit werknemers vraag naar is, en sta thuiswerken toe. Dit kan allemaal effectief zijn, maar er is één onderwerp dat onbesproken gebleven is, en dat is de inhoud van de baan.

RPA kan werknemers tevreden houden

De inhoud van de baan kan namelijk een groot verschil maken voor een personeelslid. Men is immers altijd op zoek naar leuk en uitdagend werk. Is werk saai en repetitief dan gaan medewerkers zich vervelen. Niet alleen heeft dit implicaties voor de productiviteit, ook kan het op den duur demotiveren. Door deze demotiverende taken weg te nemen door middel van softwarerobots kan een organisatie dus voor haar personeel zorgen. RPA, Robotic Process Automation, helpt zo om medewerkers tevreden te houden.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!