Hoe AEO Now vier keer productiever werd

Industrie
Import/Export &
Douanezaken

AEO Now is een douanespecialist. Ze helpen partijen met het verwerken van import en export documenten.

Dankzij Brexit en cross border e-commerce is er grote stijging in de vraag naar AEO Now's diensten.
Deze vraagstijging was moeilijk bij te benen, aangezien er te weinig douanespecialisten zijn.

Dit leidde tot frustratie. Ten eerste konden de groeikansen niet worden gepakt.
Daarnaast besteedde de specialisten die AEO Now al had, een groot deel van hun tijd aan repetitief, saai werk. Dit stemde ook de werknemers ontevreden.

Met het inschakelen van Yarado is al het repetitieve, kopieer-plak werk van de specialisten overgenomen. AEO Now kan nu de beoogde groeikansen pakken, met tevreden specialisten die werk doen wat ze leuk vinden. Met Yarado hebben ze ook nog een schaalbare oplossing voor de volgende fase van hun groei.

Yarado impact in cijfers

Stop spending a fortune upfront

4x

meer douanedossiers verwerkt per uur, per werknemer.
Automate your work under one week

3,5x

snellere verwerking van een douanedossier.
Goodbye tech nightmares

80%

meer zendingen
gecontroleerd.

Hoe iedereen de impact van Yarado merkt

Met Yarado kan AEO Now nu de groeikansen pakken die ze voor zich hebben. Zonder hun managers en werknemers te overwerken.
Ook kunnen werknemers zich focussen op het werk waarvoor ze zijn opgeleid, wat hun tevredenheid sterk verhoogt.

De klanten van AEO Now zien dat hun douanespecialist nu ook echt met hen mee kan groeien.
Ook worden de dossiers sneller verwerkt dan voorheen, wat leidt tot meer tevreden klanten.

Het volledige verhaal van Adriaan

Adriaan Kruisheer is compliance consultant bij
AEO Now en COO bij Valitrade.
Douanespecialisten liggen niet voor het oprapen

AEO Now is een douane-consultancy bedrijf. Ze richten zich op de kwaliteit en compliance van de douane-aangiftes van hun klanten. Compliance betekent dat je zorgt dat je aan alle wetten en regels voldoet. Dit doen ze onder andere voor e-commerce en transportbedrijven. Het is een specialistisch vakgebied en de specialisten zijn schaars. Reden genoeg om de mensen die je in huis hebt zo efficiënt mogelijk te laten werken. 

“We deden monnikenwerk en ik voelde me niet productief toen we het copy-pasten nog zelf deden”
Copy-pasten is zo zonde

Adriaan is er zo één. Een expert op het gebied van douanecompliance. Maar hij vond zichzelf een groot deel van zijn dag copy-pastend terug achter zijn scherm. Adriaan: “We deden 50 checks per dag, handmatig. Control C, Control V intoetsen om de data van aangiftes te checken. Echt monnikenwerk. Ik voelde me niet productief, niet nuttig. Terwijl het werk dat we doen wel ontzettend belangrijk is. Wij kunnen onze klanten veel geld en moeilijkheden aan de grens besparen.”

Het roer om

Dat moest dus anders. Adriaan stapte naar zijn compagnon Barry Mastenbroek. Ze gingen op zoek naar een partij die voor hen het kopiëren-plakken en verrijken van aangiftedata kon automatiseren. Zodat de experts zich konden richten op het denkwerk en het nemen van de beslissingen op basis van hun expertise. Zo kwamen ze bij Yarado uit. Adriaan: “We hebben meerdere automatiseringspartijen vergeleken maar bijna nergens konden we in één oogopslag zien wat het zou kosten. Dat vond ik vrij irritant. Bij Yarado was dit wel meteen duidelijk, dus hoefden we niet lang na te denken om hier een softwarerobot in te huren

”Nu kunnen onze experts zich op het denkwerk storten”
4 keer productiever dankzij Yarado

De resultaten stemmen dik tevreden. Adriaan: “We zijn bijna 4 keer sneller geworden dankzij het gebruik van Yarado. Eerst konden we 8 aangiftes per uur doen, nu zijn dat er soms wel 30. We laten het repetitieve werk aan de robot en doen zelf het denkwerk waar we voor opgeleid zijn. Mijn kennis is meer waard dan mijn Control C, Control V capaciteiten. Het heeft ervoor gezorgd dat mijn collega’s en ik ons nuttiger en productiever voelen."

De groei weer bij kunnen benen

Bovendien kon AEO Now in 2021 verder doorgroeien dankzij het gebruik van Yarado omdat ze meer aangiftes konden verwerken dan hiervoor. Adriaan: “We kwamen eerst echt tijd tekort en hadden moeite om het aantal aangiftes bij te benen. We zaten tegen de grens aan. Als één van onze klanten bijvoorbeeld een maand extra veel aangiftes had willen indienen dan hadden we gelijk 1 of 2 mensen parttime moeten aannemen. Dit terwijl die mensen nou net niet te vinden zijn. Gelukkig hoefde het niet zover te komen.

”Eerst konden we 8 aangiftes per uur doen, nu soms wel 30”
Software met behulp van software 

Naast het automatiseren van administratief werk bij AEO Now zet Adriaan de Yarado softwarerobot ook in bij een partneronderneming: Vali Trade. Dit is de douanesoftware-tak van het bedrijf. Deze werkt op basis van Artificial Intelligence en controleert algoritmisch of douane-aangiftes wel logisch zijn. Klopt je goederencode bijvoorbeeld wel en de bijbehorende invoerrechten die je moet betalen? Adriaan: “Zeker wanneer je grote volumes importeert wil je dit weten, want dan kan het ontdekken van een fout je ontzettend veel geld schelen.” De Yarado softwarerobot helpt hier met het schrijven van data naar een database en het verrijken van de data, omdat deze vaak niet compleet wordt aangeleverd door klanten van Vali Trade.

“De tijden van administratief werk dat door mensen gedaan wordt zouden voorbij moeten zijn”
Je kan morgen al beginnen

Adriaan verbaast zich over het grote aantal bedrijven dat nog niets met automatisering doet en raadt Yarado dan ook aan. “Als je iets op korte termijn wilt automatiseren dan is Yarado een hele goede partij. Je kan er morgen al mee beginnen. Zeker met de krapte op de arbeidsmarkt is het erg zonde om de krachten die je wel kan vinden simpel administratief werk te laten doen. Je zou verwachten dat de tijden van het administratieve werk door mensen ook wel een beetje voorbij zijn, maar niets is minder waar lijkt het. Er liggen dus volop mogelijkheden in de automatisering. In de logistiek wordt bijvoorbeeld nog bijna alles uitgeprint en in fysieke archiefkasten opgeslagen. Hier valt een wereld te winnen.” 

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!

Yarado Impact For Accountant Customer

Stop spending a fortune upfront

2000 man-hours

Saved per quarter
Automate your work under one week

50%

Faster Throughput Time of Processes
Goodbye tech nightmares

100%

Accuracy with no human involvement in the process