<-- Naar het blog overzicht

Zorgmedewerkers winnen zeeën van tijd door spraakgestuurd rapporten

6/6/2024 15:18

Zorgmedewerkers van organisatie Mijzo winnen sinds kort zeeën van tijd, nu ze spraakgestuurd rapporten op kunnen stellen. Er wordt op deze manier naar schatting een tijdswinst van zo'n 30 procent behaald, voornamelijk omdat spreken sneller gaat dan schrijven.

Door de hoge administratieve druk in de gezondheidszorg valt juist in die tak veel te winnen.

Het nieuws van de primeur wordt gemeld bij ICT&Health, dat aangeeft dat maar liefst elf locaties van Mijzo al gebruik maken van de technologie. In 2023 is het plan om het systeem door te voeren door de gehele organisatie, zodat ook wijkverpleegkundigen op deze manier rapporten op kunnen stellen. De tijdsbesparing wordt dan dus fors.

Mijzo levert ouderenzorg in de regio's Midden- en West-Brabant. ECD-softwareleverancier Ecare kwam met het idee, en bij Mijzo waren ze meteen enthousiast. "We willen in de toekomst goede zorg blijven leveren aan onze cliënten, maar hebben daarvoor minder personeel beschikbaar. Dit vraagt om een nieuwe denkwijze waarbij we de zorg anders moeten gaan inrichten", aldus Karen Gerk.

Administratieve last lager door spraakgestuurd rapporteren

Omdat de administratieve last bij Mijzo nu lager ligt, hebben ze minder personeel nodig om hetzelfde werk te verzetten. Dat is goed nieuws, want vanwege het personeelstekort staan er tienduizenden vacatures open in de gezondheidszorg. Waar personeel uitgespaard kan worden, moet dat dus ook gebeuren.

Robotic Process Automation, afgekort RPA, kan dit eveneens bereiken door handmatig werk uit de organisatie te halen. De administratiedruk ligt in de gezondheidszorg erg hoog, en door processen automatisch te laten verlopen kan een deel van deze druk weggewerkt worden. Personeel houdt dan meer tijd over om zich op de patiënten te richten, en dat is waar het uiteindelijk om draait.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!