<-- Naar het blog overzicht

"Zonder digitalisering is de zorg financieel verloren"

3/7/2024 16:35

"Zonder digitalisering is de zorg financieel verloren", zo kopt ICT&Health recentelijk. Torenhoge kosten vormen een volgende struikelblok voor een sector die last heeft van personeelstekort, burn-outs en andere klachten onder de medewerkers. Hoe moet een deel van de arbeidsproblematiek in de zorg dus opgelost worden? Door te digitaliseren.

Automatiseren kan zorginstellingen ontlasten

Eigenlijk is de kostenstijging in de sector bijzonder logisch. Er is meer vraag naar arbeid dan ooit, en minder personeel om aan deze vraag te voldoen. Het resultaat is dat arbeid duurder wordt, en dat jaagt ziekenhuizen, klinieken en overige zorginstellingen op kosten. Zodoende ging gezondheidswetenschapper Rosian Tossaint op zoek naar een oplossing en bedacht hij een praktisch model waarmee zorgorganisaties e-health makkelijk kunnen integreren in hun dagelijkse activiteiten.

Alternatieven voor deze zorgoplossing

Zorginstellingen hoeven echter niet eens op zoek naar specifieke e-healthplatforms om processen gestroomlijnd te laten verlopen. Robotic Process Automation, RPA, staat bekend om haar flexibele karakter en dat het diverse programma's naadloos op elkaar aan laat sluiten. Zo kunnen RPA-aanbieders nagenoeg elke zorginstelling voorzien van een passende oplossing. Precies dat is dan ook wat er bij diverse instellingen al gebeurt. In de praktijk is deze software dus al draaiende.

Zo kunnen zorginstellingen de kosten drukken. Dat is prettig, al helemaal wanneer personeel wegloopt om vervolgens als zzp'er weer aan de slag te gaan. De macht ligt bij de werknemer, en dat betekent dat kosten makkelijk opgevoerd kunnen worden. Zorginstellingen blijven dan met lege handen achter. Door zo veel mogelijk werk te automatiseren minimaliseren organisaties de hoeveelheid handjes die nodig zijn, wat op den duur de organisatie gezonder maakt.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!