<-- Naar het blog overzicht

Welke lagen van een organisatie profiteren van RPA?

6/6/2024 15:18

RPA, ook wel Robotic Process Automation, brengt diverse voordelen met zich mee. Daardoor is het nuttig voor meerdere lagen van een organisatie of bedrijf om the automatiseren aan de hand van RPA. Voor deze diverse lagen worden de resultaten echter op andere wijzen ervaren.

Alle lagen van een organisatie profiteren van RPA.

We beginnen bij de mensen die doorgaans met de handen in de modder staan. We hebben het over personeelsleden die vele activiteiten en handelingen uitvoeren voor een organisatie of bedrijf, en dat op dagelijkse basis doen. Een voorbeeld hiervan is administratief personeel. Dit personeel voert vele handelingen handmatig uit, en dat kost tijd. Door te automatiseren wordt voor dit personeel de werkdruk verlaagd.

Managers ervaren dit ook, want personeel dat voorheen altijd de handen vol had, is nu in staat om mee te denken met strategische vraagstukken, en zich te richten op het verbeteren van processen in plaats van deze continu uit te moeten voeren. Dit resulteert op termijn in een toename van de productiviteit.

Voor topmanagement houdt dit in dat de bedrijfsresultaten vooruit gaan, maar bijvoorbeeld ook dat het beschikbare personeel meer tijd overhoudt voor klanten. Daarnaast hoeven er geen nieuwe personeelsleden aangenomen te worden wanneer hetzelfde team meer werk weet te verzetten. Zodoende gaat een organisatie er in de gehele breedte op vooruit, en niet enkel het personeel dat door een automatiseringsslag een deel van het werk weg ziet vallen.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!