<-- Naar het blog overzicht

Wat Yarado's RPA-oplossing toe kan voegen aan de IT-sector

6/6/2024 15:18

Robotic Process Automation (RPA) kan in alle industrieën van pas komen, zo ook in de IT-sector. IT-bedrijven kunnen de software inzetten om processen gestroomlijnder te laten verlopen, maar het is al wel eens voorgekomen dat IT-bedrijven besluiten de software bij klanten aan te bieden.

Ook IT-bedrijven kunnen de vruchten plukken van RPA.

Eerst duiken dieper in de eerste manier om Yarado's softwarerobots in te zetten voor IT-bedrijven. Procesautomatisering is voor voldoende IT-bedrijven geen specialiteit, terwijl er ongetwijfeld ook ondernemingen zijn die het wel zouden kunnen, maar simpelweg de tijd tekort komen om zelf een automatiseringstraject te starten. Voor dit soort ondernemingen is Yarado dé oplossing. Yarado kijkt namelijk van A tot Z mee met een organisatie, en bouwt en implementeert de robots zelf. Daardoor wordt al het werk bij de partner weggenomen, wat vooral voor drukke organisaties fijn is.

Daarnaast zijn er IT-partijen die de kennis zelf niet in huis hebben. Dat je je als onderneming bezighoudt met IT, betekent niet per definitie dat men om kan gaan met RPA. Het is specifieke software waar men zich in moet verdiepen, wil een proces snel, succesvol en grondig geautomatiseerd worden. Omdat Yarado technische experts heeft die al jaren met de software werken, lukt het meestal om binnen een week processen automatisch te laten draaien. Die snelheid halen IT-ondernemingen zelf lang niet altijd.

RPA extern inzetten als IT-bedrijf

Een tweede inzet van Robotic Process Automation voor IT-ondernemingen is extern. In praktijk komt het voor dat organisaties de software van Yarado dusdanig handig en veelzijdig achten dat ze deze software graag in willen zetten bij klanten. Dat heeft voor het IT-bedrijf zelf een zeer groot voordeel: een breder portfolio, met meer flexibiliteit om een bijzonder breed scala aan problemen op te lossen. Vanwege de relatief aantrekkelijke prijs van de software is het daarnaast erg haalbaar om dit rendabel te doen.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!