<-- Naar het blog overzicht

Wat voor aanbieders van RPA-technologie heb je?

6/6/2024 15:18

Robotic Process Automation (RPA) is in opkomst, en dat betekent dat steeds meer organisaties en bedrijven gebruik willen maken van de software. Ook betekent het dat er steeds meer partijen zijn die RPA-software aanbieden, evenals services eromheen. Wat voor aanbieders heb je, en welke verschillende smaken zijn er beschikbaar?

Aan RPA aanbieders voldoende, maar welke is geschikt voor jou?

De huidige RPA-markt kan grofweg onderverdeeld worden in twee categorieën: de grote, trage spelers, en de kleinere, efficiënte spelers. Welke van de twee de voorkeur geniet van een bedrijf of organisatie ligt helemaal aan die organisatie zelf, de doelen en de grootte. We lichten beide soorten RPA-aanbieders uit, lichten toe wat het grote verschil is tussen deze twee soorten en welke soort geschikt is voor welk soort bedrijf. Voor grote en kleine organisaties kan de juiste partner namelijk een wereld van verschil maken.

We trappen af met de grotere spelers in de RPA-markt. Namen als UiPath en Blue Prism schieten dan al snel te binnen. Deze aanbieders zijn groot, heel groot. Dat betekent dat er veel gebruikers zijn van de software en dat er fora zijn voor doe-het-zelvers om informatie uit te winnen of inspiratie uit op te doen. Dat de software door tienduizenden gebruikers ingezet wordt, is een voordeel, maar het nadeel is dat organisaties van deze grootte vaak niet flexibel zijn, en duur.

De grotere spelers in de RPA-markt richten zich dan ook vooral op corporates en multinationals. Bij deze klanten valt zeer veel te winnen met gigantische projecten. Er worden legio consultants ingehuurd om trajecten op te zetten, en gecombineerd met de hoge prijs van de software zelf maakt dat een automatiseringsslag duur en lang. Voor organisaties die met zo'n automatiseringstraject miljoenen besparen kan dit nuttig en voordelig zijn, maar voor de kleinere klanten houdt het al snel op.

Automatiseren voor de kleinere bedrijven

Voor die kleinere klanten is Yarado in een gat in de markt gesprongen. Het is duidelijk dat de UiPaths en Blue Prisms van deze wereld voor een selecte groep bedrijven toegankelijk zijn. De ondernemers en kleinere organisaties blijven daarom achter, terwijl juist daar een automatiseringsslag bijzonder veel impact kan maken. Dat is dan ook waarom Yarado haar propositie perfect afgesteld heeft op deze groep. Binnen een week zijn processen geautomatiseerd zodat er meteen geprofiteerd wordt.

Daarnaast heeft Yarado interne technische toppers die de implementatie van de software op zich nemen. Dat betekent dat er geen dure consultants aan te pas hoeven te komen om een proces in te laden. Het is duidelijk dat kleinere bedrijven namelijk niet zitten te wachten op deze torenhoge kosten, en daar vaak het budget helemaal niet voor hebben. Productiviteitswinst toegankelijk maken, daar draait het om, en dat is waarom Yarado steeds meer mensen in Nederland ontlast.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!