<-- Naar het blog overzicht

Wat is industriële automatisering?

6/6/2024 15:18

Bij industriële automatisering wordt er gebruik gemaakt van technologieën zoals computers, sensoren en roots om industriële processen onder de loep te nemen. Deze processen worden geautomatiseerd en verbeterd totdat de organisatie of het bedrijf volledig gestroomlijnd opereert.

Industriële automatisering met RPA? Dat is zeker mogelijk.

Voorbeelden van industriële automatisering vind je in vele industrieën en processen. Eén type proces waarin automatiseren veel voorkomt, is een productieproces. Binnen een bedrijf wordt er een goed geproduceerd, en om dat goed te produceren moeten er diverse stappen doorlopen worden. Deze stappen kunnen effectief op elkaar aangesloten worden, waarna een industriële automatisering dus compleet is.

Daarnaast kunnen bijvoorbeeld ook logistieke processen geautomatiseerd worden, of processen rondom de input van een bepaald goed. Na een industriële automatiseringsslag kan het dan ook voorkomen dat niet alleen de productie van een goed kosteneffectiever verloopt, maar ook dat er minder energie- of grondstoffen gebruikt wordt.

RPA en industriële automatisering

Het einddoel van industriële automatisering is om industriële activiteiten efficiënter, sneller en veiliger te laten verlopen. Vandaar dat Robotic Process Automation, RPA, goed ingezet kan worden om dit te realiseren. Softwarerobots kunnen nagenoeg alle systemen aan elkaar knopen, en ook personeel in een keten weghalen. Daardoor worden er minder fouten gemaakt, en gaan er dus ook minder grondstoffen verloren, bijvoorbeeld.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!