<-- Naar het blog overzicht

Wat is het voordeel van het outsourcen van een automatiseringstraject?

6/6/2024 15:18

In een zoektocht naar efficiëntie wordt er in steeds meer industrieën geautomatiseerd. Sommige bedrijven en organisaties pakken het intern op en zetten de IT-afdeling erop. Andere organisaties besluiten zo'n traject te outsourcen, bijvoorbeeld aan RPA-aanbieders. Wat is daar het voordeel van?

IT RPA outsourcen

Een automatiseringstraject bestaat uit diverse stappen, en vaak vergen die stappen input van enkele takken van een bedrijf of organisatie. Vandaar dat het effectief kan zijn om een automatiseringstraject intern te laten verlopen. De IT-afdeling heeft immers meer verstand van zaken dan een externe partij. Toch loont dit niet in alle gevallen.

Waarom IT-afdelingen RPA wellicht beter aan iemand anders over kunnen laten

Dat heeft vooral te maken met het feit dat IT-afdelingen niet per se met automatiseringssoftware zoals RPA (Robotic Process Automation) om kunnen gaan. Als de technische kennis ontbreekt is het niet alleen lastig om een automatiseringstraject van de grond te krijgen, maar het duurt in dit geval ook bijzonder lang.

Voor bedrijven en organisaties is tijd een kostbaar goed, en door het neer te leggen bij experts kan veel tijd bespaard worden. Sommige RPA-aanbieders kunnen in een week namelijk al een proces volledig autonoom laten draaien. Intern kunnen er maanden overheen gaan voordat collega's uit de brand geholpen zijn.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!