<-- Naar het blog overzicht

Wat is de betekenis van data mining?

6/6/2024 15:18

Als je je regelmatig bezighoudt met het verbeteren van bedrijfsprocessen dan heb je vast wel eens van data mining gehoord. Data mining is het ophalen van informatie uit gegevens, en uit die gegevens opmaken wat er in een proces verbeterd kan worden. Kan Robotic Process Automation, RPA, ingezet worden om te data minen?

Data mining kan met RPA.

Data mining komt steeds vaker voor bij ondernemingen. Beslissingen worden genomen aan de hand van informatie die afkomstig is uit data mining-processen. Data mining wordt dan ook gebruikt in het beslissingsproces, maar ook om specifiek per proces te bepalen waar er verbeteringen te boeken vallen.

Processen kunnen namelijk niet gestroomlijnd verlopen, zelfs als het management niet doorheeft dat dat zo is. Een effectieve manier om erachter te komen of dit het geval is, en dus te polsen of je als bedrijf of organisatie iets hebt aan data mining, is door in gesprek te gaan met medewerkers. Vaak zijn er taken of processen die handmatig gedaan worden, maar allang niet meer handmatig gedaan hoeven te worden.

RPA en data mining

Het voordeel van een automatiseringstraject met RPA is dat je in eerste instantie je proces in kaart brengt. Door dat te doen zie je ook meteen waar de schoen wringt en waar er zaken misgaan binnen een afdeling of team. Vervolgens worden deze taken of opdrachten het personeel uit handen genomen, wat leidt to een efficiëntieslag. Op de korte én lange termijn profiteer je dus van Robotic Process Automation, dat in feite data mining voor je doet, en vervolgens zorgt dat het proces niet meer bij je medewerkers hoeft te liggen, maar bij softwarerobots.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!