<-- Naar het blog overzicht

Waarom correcte dataverwerking belangrijker dan ooit is, en hoe RPA hierin mee kan helpen

6/6/2024 15:18

Vandaag de dag draaien bedrijven en organisaties nagenoeg volledig op data. Besluitvorming wordt gedaan naar aanleiding van historische gegevens, terwijl toekomstplannen afgestemd worden op schattingen. Des te belangrijker is het dus dat deze data accuraat is.

Dataverwerking kan met RPA, daar profiteert je bedrijf of organisatie van.

Deze trend heeft alle processen rondom data van groot belang gemaakt. In het verleden was data al belangrijk, maar nu het vaker ingezet wordt, en ook ingezet wordt om belangrijke beslissingen op te baseren, is het nog veel belangrijker geworden. Data moet niet alleen snel en effectief verzameld worden, maar ook accuraat zijn.

Mist die precisie dan worden er beslissingen genomen op bedrijfskundig gebied die sub-optimaal zijn. Bedrijven of organisaties worden niet op de juiste manier aangestuurd, en op den duur resulteert dat in verlies van waarde van een onderneming. Door de dataverwerking door softwarerobots te laten doen kan dit voorkomen worden.

Softwarerobots verzamelen data

Een van de grote voordelen van softwarerobots is namelijk dat deze geen fouten maken. Ze voeren operaties altijd exact op dezelfde manier uit, en slaan nooit een stap over. Zo weet je als team of management zeker dat wat je besluit te doen gegrond is, en dat de data die je tot je beschikking hebt een accurate reflectie is van de werkelijkheid.

RPA, Robotic Process Automation, kan data automatisch verzamelen, verwerken en in een bepaald format aanbieden. Naast het feit dat je zeker weet dat de data goed is, hoeft een medewerker dit dus niet meer te doen. Dat kan bijzonder veel uren schelen. In essentie gaat je bedrijf of organisatie er qua productiviteit dus ook nog eens op vooruit.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!