<-- Naar het blog overzicht

"Vrijwel al het zorgpersoneel wil meer inzet om vermindering in regeldruk te realiseren"

6/6/2024 15:18

Nagenoeg al het zorgpersoneel wil dat landelijke partijen en zorginstanties hard aan de slag gaan met de regeldruk in de zorgsector. De regeldruk ligt in de zorg notoir hoog, en dat betekent dat het al schaarse personeel veel tijd kwijt is aan handelingen die niet per se veel bijdragen aan de kwaliteit van de zorg.

De regeldruk moet in de zorg omlaag, en dat kan door RPA in te zetten

Negen van de tien verpleegkundigen, verzorgenden, begeleiders en praktijkondersteuning vinden dat zorgorganisaties en landelijke partijen zich in moeten zetten voor een vermindering van de regeldruk. Dit wordt vrijgegeven bij ICT&Health. Er heerst dus onvrede over de regeldruk binnen de zorgsector.

Maar niet alleen de grotere instanties moeten hiermee aan de slag. Van de 860 ondervraagde zorgprofessionals zegt twee derde dat ze zelf bij dit proces betrokken willen worden. Niet geheel onlogisch, want het zijn vaak juist de medewerkers in de frontlinie die weten hoe vervelend deze administratieve druk is, en er veel mee te maken krijgen.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is wel al bezig om de werkdruk aan te pakken met het (Ont)regel de Zorg-programma, maar dit is slechts een lokale aanpak. Hoe goed dit programma werkt, is nog maar de vraag, want van de ondervraagden geeft meer dan de helft aan niet betrokken te zijn bij initiatieven om de regeldruk te verlagen.

Automatiseren om om de regeldruk heen te komen

Willen zorginstanties nou zelf de touwtjes in handen hebben dan kunnen ze ook overwegen om te automatiseren. Door RPA in te zetten kunnen bedrijfsprocessen die veel tijd in beslag nemen automatisch verlopen. Wanneer deze processen automatisch verlopen scheelt dat het personeel veel tijd, en die tijd kan vervolgens gebruikt worden om patiënten beter te helpen.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!