<-- Naar het blog overzicht

Vier manieren waarop RPA incident management kan verbeteren

3/7/2024 16:35

Binnen elke organisatie moeten incidenten geminimaliseerd worden. In de IT-sector geldt dit uiteraard ook. Als serviceleverancier wil je je downtime minimaliseren, en RPA kan daarmee helpen. Wij zetten vier manieren uiteen waarop dat kan.

IT-sector RPA.

Realtime waarschuwingen

Wanneer er iets fout gaat in je IT-proces kan je met RPA meteen een waarschuwing sturen naar je team. Een belangrijke graadmeter in de IT-industrie is downtime, en het is dan ook van groot belang die te minimaliseren. Zo beperk je de effecten van een probleem wanneer dit probleem optreedt.

Snellere responstijd

Softwarerobots die met RPA werken kunnen aangeleerd worden om problemen te lokaliseren, daar een melding van te maken en in het bericht naar het IT-team meteen te weergeven waar het probleem zich precies voorgedaan heeft. Dit staat toe dat leden van het team meteen tot de kern van het probleem kunnen komen, wat weer tot een grotere klanttevredenheid kan leiden.

Accurate probleemverwerking

Wanneer er bij een klant een probleem optreedt, moet de melding hiervan wel bij de juiste persoon terechtkomen. Slimme automatiseringssoftware kan aangeleerd worden dat bepaalde mensen benaderd moeten worden wanneer en bij een bepaalde klant een probleem optreedt. Ook zo kunnen IT-teams klanten dus zo snel mogelijk helpen.

Verstevigen van SLA

Veel serviceproviders werken aan de hand van een SLA, ook wel een service level agreement. Dat is een document tussen de klant en leverancier waarin de verantwoordelijkheden van de leverancier vastgelegd zijn. Bedrijven die werken aan de hand van een SLA moeten er wel voor zorgen dat ze de service ook werkelijk kunnen bieden die ze beloven. RPA kan hierin helpen.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!