<-- Naar het blog overzicht

"Technologische superioriteit overschaduwt klantervaring als onderscheidende factor in field service-industrie"

6/6/2024 15:18

Voor bedrijven die machines of systemen beheren voor klanten heeft de mate van technologische superioriteit klantervaring ingehaald als belangrijkste onderscheidende factor. In deze branche wordt steeds meer gebruik gemaakt van slimme oplossingen zoals AI, en dat onderstreept het belang van het inzetten van de juiste technologie.

Field service-bedrijven kunnen profiteren van RPA.

Hoewel 46 procent van de respondenten van een onderzoek van IFS aangeeft moeite te hebben met SLA-doelstellingen te halen, wordt klantervaring niet meer gezien als meest onderscheidende factor in de field service-industrie. Inmiddels is klantervaring ingehaald door technologische superioriteit. Uit de uitkomsten van het onderzoek, gegeven bij ICT Magazine, wordt dit duidelijk.

Respondenten stellen dat vooral het gebrek aan geschoolde arbeidskrachten en de adoptie van nieuwe technologie belangrijk geacht worden. 37 procent van de ondervraagden stelde zelfs dat gebrekkige technologie een constante druk zet op de organisatie of het bedrijf. Stevige technologische oplossing bieden dus langzamerhand meer meerwaarde dan welke andere variabelen dan ook.

RPA om systemen en machines in de gaten te houden

Ook field service-bedrijven kunnen profiteren van RPA, ook wel Robotic Process Automation. In de praktijk is dit al meer dan eens gebleken. Denk bijvoorbeeld aan monteurs die automatisch een bericht krijgen wanneer er een systeem of machine offline is, of onjuist werkt. Data-invoer en onderhoudsinformatie kan daarnaast ook automatisch in allerlei systemen gezet worden, wat personeel veel tijd scheelt.

Zo kan procesautomatisering in deze branche bijzonder veel tijd schelen, maar niet alleen voor field service-bedrijven. In de energiesector gebeurt er erg veel, en zo moeten kantoorpanden bijvoorbeeld een energielabel krijgen. Honderden specialisten reizen af van kantoorpand naar kantoorpand, en moeten data-invoer regelen per locatie. Door dit automatisch te laten gebeuren kan de productiviteit met wel vierhonderd procent verhoogd worden.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!