<-- Naar het blog overzicht

Tech-update Yarado | Automatisch inloggegevens in de software, payloads vanuit externe tools en resolutie instellen

6/6/2024 15:18

Yarado werkt continu aan de gebruiksvriendelijkheid van haar software. Door wekelijks verbeteringen door te voeren kunnen klanten eenvoudiger processen automatiseren. Lopen er klanten van Yarado tegen problemen aan met de software dan worden suggesties bovendien ook doorgevoerd, en in de tech update van Yarado houden wij u op de hoogte van wat er veranderd is.

De tech-update van Yarado.

Allereerst heeft het technische team van Yarado gekeken naar hoe inlogacties verwerkt worden in de software. Als je voorheen een taak bouwde, moest je tweemaal input bieden bij de login en bij het wachtwoord. Deze input moest in de Yarado-software gegeven worden. Dat kostte tijd, maar bovendien was de context van op welk element geklikt was niet altijd even duidelijk. Dit was geen nachtmerrie, in de zin van dat het geen problemen veroorzaakte, maar echt handig was het ook niet.

Als een Yarado-gebruiker nu een login moet geven, kunnen het emailadres en het wachtwoord gewoon in de browser ingevoerd worden als men gebruik maakt van de browser-extensie. Die gegevens hoeven later dus niet meer ingevoerd te worden in de Yarado-software, wat tijd en energie scheelt. Alle beetjes helpen hierin namelijk, en het maakt de software makkelijker om te gebruiken.

Data meteen als input

Wanneer Yarado met een externe tool werkt, moet die externe tool een trigger geven richting het Yarado-portaal. Voorheen moest de robot, die een taak uitvoerde op basis van die trigger, data ophalen bij die externe tool. Daarvoor moest Yarado dus ook toegang hebben tot die gegevens van de externe tool. Nu hoeft dat niet meer. Met die initiële trigger wordt meteen de nodige data voor de softwarerobot meegestuurd, ook wel een 'payload' genaamd. Zo houden we de datastroom zo gesloten mogelijk. De nodige, tekstuele, gegevens worden namelijk al meegestuurd.

Resolutie van Yarado-softwarerobot

Ook is het nu mogelijk om de Yarado-softwarerobot een bepaalde resolutie aan te laten houden voor de activiteiten. Wanneer gebruikers een tweede beeldscherm aansluiten, bijvoorbeeld, of een taak af willen spelen op een fysieke computer met een andere resolutie dan waar de taak op gebouwd is, zorgt dat niet voor problemen. De softwarerobot past zich aan naar de gewenste resolutie en voert de taken in deze aangepaste resolutie nog steeds foutloos uit.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!