<-- Naar het blog overzicht

RPA als methode om bedrijfsgroei te realiseren

6/6/2024 15:18

Bedrijfsgroei is voor ondernemers één van de belangrijkste doelen. Een bedrijf moet blijven draaien, maar het liefst ook in grootte toenemen, al helemaal als de vraag naar goederen of diensten ook toeneemt. Daarom is het belangrijk om de juiste technologieën in te zetten. Daarmee vergroot je de efficiëntie van je bedrijf, en verzeker je de continuïteit.

Bedrijfsgroei valt te realiseren door RPA in te zetten.

Bedrijfsgroei kan namelijk ook vertraagd worden. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer Nederland in een recessie belandt. Andere bedrijven of consumenten nemen minder af, wat bedrijven in de verkoopcijfers zien. Omdat die verkoopcijfers lager liggen kan er minder geïnvesteerd worden, wat de groei drukt. Aan dit soort vertragingen is weinig te doen, ondernemers zijn immers tot op zekere hoogte afhankelijk van de conjunctuur van de Nederlandse economie.

Personeelstekort en RPA om dit te bestrijden

Wanneer bedrijven met te weinig personeel zitten vanwege grote personeelstekorten, bijvoorbeeld, kan daar wél weer wat aan gedaan worden. Het personeelstekort is prangend de afgelopen maanden, en dat zal de komende perioden zo blijven. Het is dus belangrijk dat ondernemers op zoek gaan naar een alternatief wanneer er geen personeel beschikbaar is. Dat is waar softwarerobots uitstekend van pas komen, want deze robots kunnen saai, repetitief en handmatig werk wegnemen bij broodnodige medewerkers.

Wordt zo'n virtuele collega ingezet dan resulteert dat in relatief lege agenda's voor de werknemers in de tak waar de robot ingezet wordt. Deze medewerkers kunnen zich richten op andere taken, of kracht bijzetten in andere takken van de onderneming waar hulp hard nodig is. Zo kan een onderneming qua productiviteit blijven groeien, zonder dat daar nieuwe mensen voor aangenomen hoeven te worden. RPA, Robotic Process Automation, biedt een uitstekende mogelijkheid om dit te realiseren.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!