<-- Naar het blog overzicht

Regio Amsterdam zwaarst getroffen door personeelstekort, hoe ga je daar als onderneming mee om?

6/6/2024 15:18

Volgens cijfers van het UWV is het personeelstekort met name in Amsterdam bijzonder groot. Ondanks dat de werkloosheid in de regio toeneemt, zijn ondernemingen driftig op zoek naar nieuw personeel. Er staan 60.000 banen open momenteel, en dat zijn er veel meer dan in 2016, toen de UWV de Amsterdamse arbeidsmarkt al als 'krap' classificeerde.

In Amsterdam is het personeelstekort groter dan waar dan ook in Nederland.

In het jaarlijkse rapport omtrent de arbeidsmarkt rondom Amsterdam geeft het UWV aan dat de arbeidsmarkt in Amsterdam krapper is dan waar dan ook in Nederland. Halverwege 2022 waren er 60.000 vacatures te vullen rondom Amsterdam. Dat zijn er drie keer zo veel als in 2016, en destijds werd de arbeidsmarkt al als 'krap' gezien.

Hoe gaan bedrijven met die krappe arbeidsmarkt om?

De vraag blijft hoe bedrijven met die krappe arbeidsmarkt omgaan. Vacatures blijven immers ongevuld, maar de extra werkdruk moet wel opgepakt worden. Als organisatie moet je door blijven groeien, ook als de arbeidsmarkt dat niet toelaat. Drukte is uit je organisatie te halen door handmatige processen te automatiseren.

Zonder dat bedrijven het doorhebben, zijn ze dagelijks vele uren kwijt aan het verwerken van saaie, repetitieve taken die door softwarerobots overgenomen kunnen worden. Zetten bedrijven die uren verstandiger in dan hoeven ze niet per se op zoek naar nieuw personeel. Zelfs in Amsterdam gevestigde bedrijven kunnen zo blijven groeien.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!