<-- Naar het blog overzicht

Moet je zorgpersoneel omscholen voor technologische innovatie, of RPA overwegen?

3/7/2024 16:35

Verpleegkundigen doen met regelmaat mee aan pilots waarin nieuwe technologieën toegepast worden in de zorg. Toch blijven deze technologieën maar in zeer beperkte mate hangen. De vraag is natuurlijk waarom. Eén van de genoemde redenen is dat medewerkers moeten wennen aan de technologieën, maar wat als dat nou niet hoeft?

Zorgmedewerkers omscholen, of gewoon gebruik maken van RPA?

ICT&Health heeft het over het European Nursing Congress 2022, waar een panel aan experts zich richtte op technologie in de verpleegkunde. Technologie wordt volgens het medium met regelmaat moeizaam geïmplementeerd. Eén van de redenen is dat de verpleegkundigen vaak geen tijd hebben om zich met de technologie bezig te houden.

Er moet dus een oplossing komen waar de medewerkers zich niet dagdagelijks mee hoeven te bemoeien. Software die extern beheerd wordt, maar nog steeds intern ingezet kan worden bij zorginstellingen. Lukt het medewerkers wél om te wennen aan vernieuwende technologieën dan kunnen daar grote voordelen liggen.

Technologie leren toepassen, of outsourcen?

Tijdens het congres werd opgemerkt dat zorgmedewerkers moeten leren hoe ze technologieën toe moeten passen. Dit kan door nascholing na opleidingen. Dit kost echter allemaal tijd en geld. Met RPA, Robotic Process Automation, kunnen organisaties processen automatiseren zonder dat medewerkers daaraan hoeven te wennen. Het zijn immers softwarerobots die het overbodige werk oppakken.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!