<-- Naar het blog overzicht

Kan je SEO-activiteiten managen en bijhouden door middel van RPA?

3/7/2024 16:35

Dat Robotic Process Automation (RPA) vele functionaliteiten heeft, mag geen verrassing meer zijn. Factureren, dataverwerking, Internet of Things: vanwege het flexibele karakter van de software is eigenlijk geen klus te zwaar. Zo ook alles rondom Search Engine Optimization (SEO) niet.

SEO meten met RPA? Dat kan gewoon.

SEO maakt tegenwoordig eigenlijk onderdeel uit van alle bedrijven en organisaties. Online vindbaarheid is van groot belang, en voor veel ondernemingen betekent dit dat er ruim geïnvesteerd wordt om die vindbaarheid te maximaliseren. Je weet echter pas of die investering zich werkelijk uitbetaalt wanneer je kan meten wat het effect is.

Daar kunnen allerlei handige online tools voor gebruikt worden, maar misschien nog wel handiger is het om een softwarerobot erop te zetten. Zo'n softwarerobot werkt aan de hand van RPA, Robotic Process Automation. Met deze software kan een softwarerobot opgedragen worden om herhaaldelijk data op te halen. Daar kunnen marketingteams van profiteren.

Voorbeeld van SEO en RPA

Wanneer een bedrijf of organisatie bijvoorbeeld dagelijks bij wil houden in hoeverre er een stijging of daling plaatsgevonden heeft in de ranking op Google kan dit handmatig opgezocht worden. Daar gaat alleen veel tijd in zitten, naast het feit dat personeel wellicht vergeet het te doen, omdat er andere taken zijn die aandacht vergen.

Een softwarerobot doet een taak altijd, en doet een taak snel. Daarnaast weet je dat een softwarerobot niet slechts één of twee keer per dag de status van een Google ranking kan checken, maar dit ook gewoon elk uur of zelfs elk kwartier kan. Terwijl marketingpersoneel zich op andere zaken richt, kan men dus nog steeds realtime inzicht krijgen in of genomen beleidswijzigingen het gewenste effect hebben.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!