<-- Naar het blog overzicht

Het kiezen van de juiste RPA partner

6/6/2024 15:18

In een tijdperk waarin automatisering een cruciale rol speelt in het vergroten van de efficiëntie van bedrijfsprocessen, is het vinden van de juiste RPA-partner van groot belang. Of je nu actief bent in de zorgsector, de financiële wereld, de productiesector of een andere branche, het selecteren van de juiste RPA-partner kan het verschil maken in het succes van je automatiseringsinitiatieven. In deze blogpost delen we waardevolle overwegingen die organisaties kunnen helpen bij het kiezen van de juiste RPA-partner.

Het belang van een sterke RPA-partner voor organisaties

De juiste RPA-partner kan een aanzienlijke impact hebben op het succes van automatiseringsprojecten binnen organisaties. Een ervaren RPA-partner begrijpt de specifieke behoeften en uitdagingen van jouw branche en kan op maat gemaakte oplossingen bieden om de efficiëntie te verbeteren, kosten te besparen en de klant of patiënt-tevredenheid te vergroten.

Factoren voor organisaties om te overwegen

Bij het kiezen van een RPA-partner zijn er enkele cruciale factoren die verder gaan dan alleen de prijs:

1. Licentiemodel en beschikbaarheid
Zorg ervoor dat jouw RPA partner een volledige licentie voor jouw organisatie beschikbaar heeft. Dit betekent dat je een volledige robot voor 24 uur per dag kan inzetten. Sommige RPA partners 'verdelen' een licentie onder verschillende klanten, waardoor het lastig wordt om het aantal processen op te schalen, zonder hier telkens meer licentiekosten aan kwijt te zijn.

2. SLA en support
Een solide Service Level Agreement (SLA) en uitgebreide ondersteuning zijn essentieel voor een succesvolle implementatie en een vlotte werking van de RPA-oplossing. Een betrouwbare partner met een sterke SLA biedt snelle reactietijden en een toegewijd supportteam dat eventuele problemen snel kan oplossen. Op deze manier is jouw organisatie verzekerd van een goed werkende robot.

3. Ontwikkeling en testen
Een RPA-partner die betrokken is bij de ontwikkeling en optimalisatie van jouw geautomatiseerde processen is van onschatbare waarde. Vraag of de partner een testlicentie biedt waarmee je nieuwe processen kunt doorontwikkelen en bestaande processen kan verbeteren. Zonder testlicentie zou het doorontwikkelen en testen van nieuwe processen moeten gebeuren op jouw al draaiende robot. Je kan beter het testen van (nieuwe) processen op een andere robot laten doen. Op deze manier kan jouw al werkende robot gewoon door blijven automatiseren voor jou.

4. Langetermijnrelatie en begeleiding
Automatisering is een continu proces dat zich blijft ontwikkelen. Kies voor een RPA-partner die niet alleen ondersteuning biedt tijdens de implementatiefase, maar ook na de oplevering. Zorg ervoor dat jouw RPA partner de huidige processen kan blijven supporten, ondersteuning biedt bij het bekijken van nieuwe processen die door de robot kunnen worden opgepakt en om kan gaan met veranderingen in bijvoorbeeld het applicatielandschap van jouw organisatie. Een partner die bereid is om mee te groeien met jouw organisatie en blijvende begeleiding biedt, zorgt voor maximale voordelen op de lange termijn.

Conclusie

Bij het automatiseren van processen is het kiezen van de juiste RPA-partner van essentieel belang voor organisaties in elke sector. Het evalueren van factoren zoals licentiemodellen, beschikbaarheid, SLA en support, ontwikkeling en testen, en het overwegen van totaalwaarde boven alleen de prijs zal leiden tot een weloverwogen beslissing. Door te kiezen voor een sterke partner die inspeelt op de behoeften van jouw organisatie, kunnen automatiseringsprojecten met succes worden geïmplementeerd en de algehele bedrijfsprestaties worden verbeterd.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!