<-- Naar het blog overzicht

Hoe kan personeel samenwerken met een softwarerobot?

6/6/2024 15:18

Voor personeel kan de komst van een softwarerobot spannend zijn. Plots wordt er gebruik gemaakt van een machine die werk op kan pakken dat voorheen door mensen uitgevoerd werd. Waar houdt het op? Vaak bij de extreem repetitieve taken. Voor de rest van het werk komt het vooral aan op een samenwerking.

Personeel kan samenwerken met een softwarerobot.

Voor personeel is het namelijk prettig wanneer er een virtuele collega aangenomen wordt. In vele organisaties en bedrijven, en vele lagen binnen deze ondernemingen, wordt repetitief en saai werk uitgevoerd. Dit repetitieve en saaie werk kost veel tijd, en ondernemingen dus indirect heel veel geld.

Het is dan ook belangrijk om dit soort werkzaamheden zo veel mogelijk uit de organisatie te halen. Door softwarerobots in te zetten kan dit gerealiseerd worden. Wat er vervolgens gebeurt? Personeel houdt meer tijd over en hoeft enkel af en toe een oogje te houden op de softwarerobot als ze dat willen.

Wat gebeurt er met de extra uren?

Vaak gebeurt het dat de uren die uitgespaard worden gebruikt worden om andere takken van de organisatie uit de brand te helpen. Zo krijgen ondernemingen bijvoorbeeld meer tijd voor klanten of patiënten. Ook is het regelmatig aan de orde dat organisaties al te druk zijn en de werkdrukverlichting goed kunnen gebruiken om personeel wat ademruimte te geven. In dat geval hoeft personeel minder overuren te maken, en daar zijn ze de onderneming vast dankbaar voor.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!