<-- Naar het blog overzicht

Hoe kan je de productiviteit verbeteren?

6/6/2024 15:18

Productiviteit is voor bedrijven en organisaties een sleutelwoord. Hoe meer er gedaan wordt en hoe efficiënter men te werk gaat, hoe meer waarde personeelsleden toevoegen aan een onderneming. Hoe valt de productiviteit van een bedrijf of organisatie te verbeteren?

Productiviteit kan je op diverse manieren verhogen.

Er zijn diverse manieren waarop de productiviteit toe kan nemen binnen een bedrijf of organisatie. Allereerst kunnen processen geoptimaliseerd worden. Werkstromen, zowel intern als extern, moeten effectief zijn. Zijn ze dit niet dan is het taak om dat zo snel mogelijk recht te trekken, want elke dag dat de productiviteit niet optimaal is, zijn de resultaten dit ook.

Daarnaast kan een automatiseringsslag voor een productiviteitstoename zorgen. Technologie kan ingezet worden om taken en processtromen te automatiseren die anders handmatig uitgevoerd zouden moeten worden. Dat handmatige werk kan met behulp van softwarerobots verdwijnen, wat de productiviteit verhoogt.

Personeel productiever maken

Verder kunnen er nog diverse acties ondernomen worden om personeel te helpen boven zichzelf uit te stijgen. Aan de hand van teambuilding kan je bijvoorbeeld een goede werksfeer creëren die eveneens mee kan helpen door medewerkers te motiveren. Ook moet het duidelijk zijn wat prioriteit geniet in de werkzaamheden en moet er ruimte zijn voor training.

Tenslotte zijn er werknemers die blij worden van flexibiliteit. Niet alleen in het kiezen van een werkplek of werktijden, maar ook om zelf te organiseren en te plannen. Combineer dit met gebruikelijke evaluatiemomenten en goed gedrag kan gestimuleerd worden, terwijl fouten aangekaart kunnen worden.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!