<-- Naar het blog overzicht

Hoe kan big data kleine organisaties of bedrijven vooruithelpen?

1/17/2024 9:42

Een term die steeds vaker voorkomt wanneer men het over data heeft: big data. Wat is big data precies? En hoe kan dit ook kleinere bedrijven vooruithelpen? Dat is de hamvraag die Yarado probeert te beantwoorden, terwijl we meteen meenemen in hoeverre RPA ingezet kan worden om met big data te werken.

Ook voor kleine bedrijven kan big data nuttig zijn.

Big data, en het analyseren ervan, is een complex proces waarin geavanceerde analytische tools gebruikt worden om waardevolle informatie uit data te halen. Zoals de naam al zegt wordt in zo'n proces bijzonder veel data gebruikt. Deze data is doorgaans afkomstig van externe bronnen, zoals Internet of Things-entiteiten of websites en andere applicaties.

Ook kleine bedrijven kunnen profiteren van big data

Big data wordt vandaag de dag gezien als gestructureerde, semi-gestructureerde of ongestructureerde data van grote volume en variatie. Daarnaast is typisch voor big data dat het snel en continu opgehaald wordt, zodat besluitvorming op realtime basis gemaakt kan worden. Ook voor kleine bedrijven is big data nuttig, wordt gesteld bij Robotics & Automation News.

De reden hiervoor is dat het voor ondernemers een mogelijkheid biedt om de operationele werkzaamheden te herzien en te verbeteren en omdat er beter onderlegde beslissingen genomen kunnen worden. Uiteindelijk heeft dat voor een bedrijf als gevolg dat de prestaties van het bedrijf omhooggaan.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!