<-- Naar het blog overzicht

Hoe een automatiseringsslag in een beter serviceniveau kan resulteren

6/6/2024 15:18

Voor voldoende ondernemingen is een hoog serviceniveau een speerpunt in de strategie. Wanneer dit het geval is, is het van groot belang dat dit serviceniveau gewaarborgd wordt. In tijden van extreem personeelstekort, bijvoorbeeld, lukt dit bedrijven en organisaties niet altijd. Dan is het fijn om virtuele collega's te hebben die hierin een handje helpen.

Een beter serviceniveau kan geaccommodeerd worden door te automatiseren met RPA.

Service is voor veel bedrijven een cruciaal onderdeel van de operatie. Denk maar eens aan Coolblue, dat Bol.com hierin zonder twijfel overstijgt, en van goede service een kenmerk gemaakt heeft. Voor veel klanten een reden om terug te keren en vaker producten aan te schaffen van één leverancier. Met andere woorden: goede service kan meer business opleveren.

Het bovenstaande voorbeeld van Coolblue en Bol.com geeft al wel aan dat een hoog serviceniveau veel waarde toe kan voegen aan een onderneming. Nu dat vastgesteld is, kunnen we de focus verleggen naar de hamvraag, en die vraag is hoe men dit voor elkaar krijgt. Naast goed opleiden moet er bijvoorbeeld voldoende personeel aanwezig zijn om de vraag aan te kunnen,.

Automatiseren en een hoger serviceniveau

Een automatiseringsslag kan aan een goed serviceniveau bijdragen. Allereerst omdat personeel dat saaie en repetitieve taken uitvoert zich niet bezig kan houden met het contact met de klanten. Over de breedte van de organisatie kan je de nadruk dus meer op externe partijen leggen wanneer interne processen automatisch verlopen.

Daarnaast kan personeel klanten sneller en beter helpen als ze samenwerken met softwarerobots. Softwarerobots kunnen gegevens invoeren, opzoeken en verwerken terwijl personeel zich richt op het werk dat ook echt door mensen uitgevoerd moet worden. Softwarerobots voeren handelingen daarnaast sneller uit, en zonder fouten. Klanten hoeven daardoor minder te wachten, en dat moet voor klantenservices een doel zijn.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!