<-- Naar het blog overzicht

Heeft je onderneming specifieke soft- of hardware nodig om de stap naar RPA te overwegen?

6/6/2024 15:18

RPA, oftewel Robotic Process Automation, wint aan tractie in vele industrieën. Waar automatiseren voorheen soms een grote investering vergde, of veel tijd vereiste, is dat inmiddels niet meer het geval. Toch blijven er veel vragen hangen rondom automatiseren en hoe een bedrijf zich daarop voor kan bereiden. Is er bijvoorbeeld specifieke soft- of hardware nodig om de stap naar RPA te kunnen zetten?

Het snelle en simpele antwoord is: nee. Het instellen van een RPA-robot kan complex zijn en bedrijven die automatiseringssoftware beschikbaar stellen, bieden daarom ook aan om het implementatieproces de klanten uit handen te nemen. Zo hoeven organisaties of bedrijven zich geen zorgen te maken om hoe het werkelijke automatiseringsproces in elkaar steekt, al kan de zorg dus wel bij deze bedrijven gelegd worden wanneer daar intern vraag naar is.

Twee manieren om bedrijfsprocessen geautomatiseerd te laten draaien

Automatiseringssoftware kan op twee manieren draaien. Allereerst kan de software lokaal geïnstalleerd worden. Dit is met name van meerwaarde in gevallen dat processen complex zijn, en er compliance-gerelateerde risico's aan het proces verbonden zijn, hoewel deze risico's natuurlijk altijd in acht genomen worden. In dit geval draait de software dus op een apparaat binnen de organisatie.

Het alternatief is om een softwarerobot 'in de cloud' te laten draaien. Hiermee wordt bedoeld dat de taken die een robot toegewezen zijn in een online omgeving afgehandeld worden. Bij Yarado wordt dit gedaan via een virtuele machine van Microsoft Azure. De noodzaak om nieuwe soft- of hardware aan te schaffen is er dus niet. Het is dan ook vrij makkelijk om de stap richting RPA te zetten.

Zo'n RPA-traject bestaat bij vele partijen gewoon naast de IT-afdeling. Mocht deze afdeling geen tijd of verstand hebben van het automatiseren van processen dan kan dat gewoon aan de RPA-partij gelaten worden, zodat IT zich kan richten op de zaken waar ze zich voor de komst van de softwarerobot ook al op richtten.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!