<-- Naar het blog overzicht

Drukte in je organisatie: hoe kom je er vanaf?

6/6/2024 15:18

Succesvolle organisaties en ondernemingen moeten de ruimte geboden krijgen om door te groeien. In de afgelopen decennia was dit goed te realiseren door rond te kijken op de arbeidsmarkt, maar inmiddels lijkt dat pad steeds minder vaak te bewandelen. Een vergrijzende Nederlandse bevolking gaat in de komende jaren immers alleen nog maar meer arbeidsproblematiek met zich meebrengen.

Drukte in je organisatie werk je weg door te automatiseren

De vraag wordt dan ook: hoe kom je van de drukte in je organisatie af in een economie waar extra personeel aantrekken geen optie is? Dit is namelijk de uitdaging die Nederland de komende twintig of dertig jaar, of misschien wel langer, te wachten staat. Anno 2022 is de werkende bevolking al niet in staat om de totale hoeveelheid werk op te vangen.

De komende jaren wordt het probleem dus alleen nog maar groter. Allereerst omdat de bevolking vergrijst. Er komen steeds meer ouderen bij, en deze ouderen leven langer dan voorheen. Dat betekent dat er relatief minder schouders een relatief stabiele maatschappij dragen dan in de afgelopen decennia. Maar ook resulteert de toenemende hoeveelheid ouderen in hogere zorgkosten.

Deze zorgkosten nemen naar verwachting in de komende decennia flink toe om die vergrijzende bevolking zorg te kunnen bieden. Om deze zorg te bieden moeten er meer medewerkers richting de gezondheidszorg, of moet men in de gezondheidszorg op zoek naar een alternatief. Lukt het de zorgsector om mensen uit andere sectoren weg te plukken dan verplaatst het probleem zich alleen maar naar andere industrieën.

Het roer om en automatiseren

Ondernemers en organisaties moeten het roer dus omgooien. De traditionele denkpatronen waarmee organisaties in het verleden overeind werden gehouden zijn vandaag de dag niet meer realistisch. Innoveren en digitaliseren zal dan ook een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de maatschappij, al helemaal omdat op deze gebieden momenteel veel kansen onbenut blijven.

Als we het hebben over innoveren dan denken we al snel aan automatiseren. Door zo veel mogelijk processen vanzelf te laten verlopen kan een organisatie haar continuïteit waarborgen, zelfs als de arbeidsmarkt jarenlang tegenzit. Ervaren ondernemers nu al drukte? Dan kan daar dus al wat aan gedaan worden zonder op zoek te gaan naar nieuwe experts. Doe je dit niet dan wordt het alleen nog maar drukker, en dat kunnen veel werknemers in een overspannen arbeidsmarkt er al niet bijhebben. Met automatiseringssoftware kan je dus ook nog eens je huidige mensen ontlasten.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!