<-- Naar het blog overzicht

Directies zetten vaker technologie in om macro-economische problematiek op te lossen

6/6/2024 15:18

Uit het Worldcom Confidence Index blijkt dat directies in toenemende mate technologie in willen zetten om macro-economische problemen aan te pakken. Wat drijft deze trend? En kan RPA, Robotic Process Automation, hierin een rol spelen?

Hoe RPA ingezet kan worden om macro-economische bedrijfsproblematiek aan te pakken.

Directies kijken steeds vaker naar technologische oplossingen om wereldwijde economische uitdagingen aan te pakken. Dit schrijft ICT Magazine. Met economische uitdagingen moet je denken aan recessies, hoge inflatie en zaken omtrent consumenten. Van september tot december 2022 prepareerden zakelijke leiders het plan voor 2023.

In die plannen, gedeeld met WCI, werden de eerdergenoemde bevindingen gedaan. Met de opkomst van AI kijken bedrijven en organisaties dus steeds vaker naar hoe technologie ingezet kan worden om bedrijfskundige vraagstukken op te lossen. Het doel is hierbij om de productiviteit van de organisatie of het bedrijf te maximaliseren.

RPA als oplossing

RPA, ook wel Robotic Process Automation, kan hierin een rol spelen. De software wordt al gebruikt om saaie en repetitieve bedrijfsprocessen weg te halen bij personeel, en daarmee wordt meteen een probleem getackeld waar bedrijven en organisaties momenteel mee zitten. Het personeelstekort houdt namelijk aan, en door softwarerobots in te zetten kan dit probleem verkleind worden.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!