<-- Naar het blog overzicht

De werkdruk verlagen? Nu personeel nergens te krijgen is nóg belangrijker

3/7/2024 16:35

Bij sommige bedrijven en organisaties ligt de werkdruk structureel te hoog, zelfs als management dat zelf niet doorheeft. Is dit het geval dan is het van groot belang om in te grijpen, voordat deze werkdruk haar sporen achterlaat op het personeel. Hoe doe je dat? Door te automatiseren, natuurlijk!

Werkdruk verlagen? Overweeg eens om te automatiseren.

Wanneer de werkdruk binnen een organisaties te hoog ligt, leidt dat tot diverse problemen bij de werknemers. Werkdruk brengt stress met zich mee, en als die stress langdurig aanhoudt, kan dat tot langdurige afwezigheid leiden vanwege bijvoorbeeld burn-outs. Burn-outs houden mensen een lange tijd langs de kant, wat betekent dat werkgevers medewerkers moeten vergoeden voor tijd die niet gewerkt wordt. Er is dus ook een financiële reden om werkdruk te verlagen.

Naast die financiële reden wil men uiteraard personeel zo gezond mogelijk houden. Door de druk te verlagen lukt dat. Je geeft dus richting je personeel een signaal af dat je graag voor ze zorgt. Voorheen kon dit door meer personeel aan te nemen, en de werkdruk onder dit extra personeel te verdelen. Taken werden gedelegeerd naar dit nieuwe personeel, waardoor het personeel dat er al zat minder taken te verwerken had. Maar hoe doe je dit als extra personeel geen optie is? Dat is immers de situatie waar veel Nederlandse organisaties en bedrijven nu in zitten.

Automatiseren om de werkdruk te verlagen

Automatiseren vormt een mooie oplossing voor dit dilemma. In de eerste plaats omdat het een onderneming schaalbaar maakt - hoe veel werk er ook moet gebeuren, softwarerobots doen het werk, ongeacht de lading. Voor veel handelingen hebben ondernemingen dus überhaupt geen extra personeel meer nodig. Daarnaast halen softwarerobots de saaie, repetitieve en tijdrovende taken bij personeel weg, waardoor dit personeel zich kan richten op andere zaken. Over de hele breedte gaat de efficiëntie van de onderneming er dus op vooruit.

Tenslotte doet het precies waar werkgevers vandaag de dag naar op zoek zijn: werkdruk verlagen. Vaak kan een deel van iemands agenda overgenomen worden door softwarerobots. Die gaten in de agenda kunnen vervolgens opgevuld worden met andere taken die anders wellicht buiten werktijd hadden moeten gebeuren. Personeel hoeft niet na zessen meer te blijven, krijgt meer rust en ontwijkt daarmee allerlei mentale klachten die gepaard kunnen gaan met extreme werkdruk.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!