<-- Naar het blog overzicht

De uitdaging van de RPA-markt, en hoe Yarado deze tackelt

3/7/2024 16:35

Eén van de manieren voor ondernemingen om te automatiseren is RPA. Robotic Process Automation, zoals het volledig uitgeschreven heet, neemt processen over, automatiseert deze en neemt zo medewerkers veel werk uit handen. Tot recent bestond er bij RPA-aanbieders een duidelijke splitsing, die negatieve gevolgen had voor afnemers. Inmiddels is die splitsing weggewerkt, wat de snelheid en flexibiliteit van de technologie zeer ten goede gekomen is. Precies daarop maakt Yarado dan ook het verschil in de markt.

Automatiseren met RPA kan via Yarado, dat je veel tijd en geld bespaart.

In de traditionele RPA-markt was er sprake van twee verschillende typen aanbieders. Het eerste type was de zogeheten vendors. Dit zijn bedrijven die automatiseringssoftware aanbieden, maar ook echt alleen de software. Een voorbeeld hiervan is UIPath. Met zo'n vendor kan een organisatie prima in zee gaan, maar dan moet die organisatie wel zelf in staat zijn om de implementatie te verzorgen. De technische kennis die hiervoor nodig is, wil nog wel eens ontbreken. Daarnaast bieden vendors vaak volledige pakketten aan met allerlei functies die lang niet voor elke organisatie interessant zijn.

Aan de andere kant heb je de bedrijven die aan de slag gaan met software van vendors, en als het ware als 'implementatie-tussenpersoon' te werk gaan. Met deze partijen is makkelijker te werken voor bedrijven, want die hoeven dan zelf niet aan de slag met de software. Aan de andere kant brengt zo'n tussenpersoon wel weer extra kosten met zich mee. Er moeten consultants ingezet worden die de software kennen, die processen kunnen identificeren en vervolgens ook het implementatietraject op zich kunnen nemen. Dat voel je terug in de prijs.

Alles onder één dak bij Yarado

Yarado maakt in de automatiseringsindustrie het verschil door alles onder één dak plaats te laten vinden. Allereerst werkt Yarado aan de hand van haar eigen ontwikkelde software. Het voordeel daarvan is niet alleen dat het implementatieteam de software van binnen en van buiten kent, maar ook dat verzoeken van gebruikers snel en flexibel doorgevoerd kunnen worden. Het komt voor dat voorstellen van een externe gebruiker doorgevoerd worden door het technische team.

Daarnaast zijn er geen adviseurs nodig wanneer je zelf alles in huis hebt. Dat staat toe dat processen veel sneller dan voorheen geautomatiseerd kunnen worden, in sommige gevallen zelfs binnen een week. Voor echte ondernemers is dat zeer prettig, want hoe eerder een proces automatisch draait, hoe eerder je manuren bespaart, en hoe sneller je je investering terugverdient.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!