<-- Naar het blog overzicht

Aanhoudend personeelstekort is met de juiste technologie gemakkelijk op te lossen

6/6/2024 15:18

Het is misschien wel het grootste probleem van deze tijd voor bedrijven en organisaties: personeelstekort. Alle sectoren zoeken naar mankracht, maar kunnen die in beperkte mate vinden. Op den duur moet er een andere oplossing komen, en met Robotic Process Automation (RPA) is die oplossing nu al binnen handbereik.

Door te automatiseren kunnen organisaties en bedrijven personeelstekorten wegwerken.

In de gezondheidszorg, bij de overheid, bij particulieren - overal staan vacatures open die maar niet vervuld worden. Soms is het probleem dat er hoogopgeleid personeel gezocht wordt, maar niet gevonden. Soms is het simpelweg een gebrek aan mensen. Dat betekent dat organisaties aan kwaliteit inleveren en bedrijven niet kunnen groeien. Problemen die zo veel mogelijk voorkomen moeten worden.

Maar hoe? Voorheen werden deze problemen weggewerkt door meer mensen aan te trekken. Die namen de extra werkdruk op zich, en daarmee waarborgden organisaties de kwaliteit, en bedrijven de potentie om door te groeien. Nu nieuw personeel nergens te bekennen is, komen er alternatieven boven water.

RPA als alternatief voor personeel

Eén van die alternatieven is RPA, ook wel Robotic Process Automation. Softwarerobots die gebruik maken van deze technologie kunnen werk overnemen van personeel, en dat brengt een voordeel met zich mee. Personeel houdt veel meer tijd over dan voorheen. Die tijd kan gebruikt worden om andere taken op te pakken.

Dit staat toe dat teams meer werk op kunnen pakken, maar daar dus niet meer personeelsleden voor nodig hebben. Onder de streep wordt een organisatie efficiënter, maar kan bovendien voorkomen worden dat de onderneming afhankelijk is van de arbeidsconjunctuur. Hoe lang dat personeelstekort dus ook aanhoudt, je bent er als onderneming niet meer afhankelijk van. Dat is een van de grote voordelen van automatiseren.

Gratis totdat jouw administratieve werk geautomatiseerd is

Wij automatiseren jouw admin gratis en brengen niets in rekening totdat het werkt.  (Dat klopt, geen lock-in).

Boek een meeting
Phone Icon
Jop de Bakker

Gratis discovery call van 30 min met onze CEO, Jop!